Zestawy upominkowe z herbatą

Kosze upominkowe z herbata

Podarowane zestawy upominkowe z herbatą wzmocnią dobre relacje z klientem, współpracownikiem. Bardzo uniwersalny, ale tez niezobowiązujacy prezent, idealny dla okazania wdzięczności.

 

 

Doskonały upominek KS60 Złoty blask Doskonały upominek KS60 Złoty blask
Producent: Fabulosa

308,13 zł

cena netto
szt.
zobacz więcej
Kosz podarunkowy SU51 Swojska nuta Kosz podarunkowy SU51 Swojska nuta
Producent: Fabulosa

188,13 zł

cena netto
szt.
zobacz więcej
Kosz podarunkowy SU53 Miodowe święta Kosz podarunkowy SU53 Miodowe święta
Producent: Fabulosa

246,91 zł

cena netto
szt.
zobacz więcej
Kosz prezentowy SU40 Dobra nalewka Kosz prezentowy SU40 Dobra nalewka
Producent: Fabulosa

149,91 zł

cena netto
szt.
zobacz więcej

Zestawy upominkowe z herbatą

Herbata – napar przyrządzany z liści i pąków grupy roślin, nazywanych tą samą nazwą, należących do rodzaju kamelia (Camellia). Rośliny te są do siebie podobne, traktowane jako odrębne gatunki lub odmiany jednego gatunku – herbaty chińskiej (Camellia sinensis). Dawniej zaliczano je do rodzaju Thea, różnią się od innych kamelii zawartością substancji swoistych i kilkoma drobnymi cechami morfologicznymi.

Smak i aromat herbaty w dużym stopniu zależy od warunków, w jakich ona dojrzewała oraz sposobu jej późniejszej obróbki. Herbata uprawiana jest między Zwrotnikiem Raka i Koziorożca, głównie w południowej i południowo–wschodniej części Azji. Najlepiej rośnie w klimacie ciepłym, łagodnym z regularnymi opadami, sprzyjający jest klimat monsunowy odznaczający się dużym nasłonecznieniem i wysokimi sumami opadów. Herbata swoje optimum osiąga na obszarach o średnich rocznych temperaturach od 10 do 30 °C. Wysokość jej upraw najczęściej sięga do 2400 m n.p.m., krzewy uprawiane w wyższych partiach ze względu na chłodniejsze warunki dojrzewają dłużej, ale dzięki temu mają mocniejszy aromat.

Sposób zbierania herbaty również ma wpływ na jej walory smakowe i zapachowe. Najczęściej zbiera się ją ręcznie. Zrywane są jedynie szczytowe pączki oraz dwa listki pod nim. Największe plony dają rośliny 6–7-letnie. Aby krzewy były mocne i dawały dobre owoce ogranicza się liczbę zbiorów w ciągu roku. W Chinach i Japonii herbatę zbiera się 3–5 razy w roku, natomiast w Indiach i Indonezji ze względu na szybszą regenerację rośliny zbioru dokonuje się nawet 15 razy do roku. Pierwszy zbiór w roku określa się z angielskiego first flush, często jest to herbata uznawana za lepszą niż z pozostałych zbiorów i osiąga wyższą cenę.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl