Zestawy upominkowe z herbatą
Podarowane zestawy upominkowe z herbatą wzmocnią dobre relacje z klientem, współpracownikiem. Bardzo uniwersalny, ale tez niezobowiązujacy prezent, idealny dla okazania wdzięczności.
Zestaw z orzechami laskowymi i herbatą PL117 Gwiazdka z nieba

Zestaw z orzechami laskowymi i herbatą PL117 Gwiazdka z nieba
Upominek w eleganckiej torebce PL96 Anielskie przysmaki

Upominek w eleganckiej torebce PL96 Anielskie przysmaki
Zestaw upominkowy z nugatem PL80 Świąteczny Wieczór

Zestaw upominkowy z nugatem PL80 Świąteczny Wieczór
Kosz podarunkowy z herbatą i kawą ES201 Chwila dla siebie

- Kawa włoska Lavazza 125 g
- Zylanica czarna łamana herbata o wyjątkowo silnym aromacie 50g
- Cavendish landrynki o smaku pomarańczowym 175g
- Marcepan z polewą czekoladową Zetnis 100g
- Miód wielokwiatowy 40g 1 szt.
- Pudełko dekoracyjne z wypełnieniem
- Worek celofanowy z kokardką
- Ozdoba Świąteczna
Zestawy upominkowe z herbatą
Herbata – napar przyrządzany z liści i pąków grupy roślin, nazywanych tą samą nazwą, należących do rodzaju kamelia (Camellia). Rośliny te są do siebie podobne, traktowane jako odrębne gatunki lub odmiany jednego gatunku – herbaty chińskiej (Camellia sinensis). Dawniej zaliczano je do rodzaju Thea, różnią się od innych kamelii zawartością substancji swoistych i kilkoma drobnymi cechami morfologicznymi.
Smak i aromat herbaty w dużym stopniu zależy od warunków, w jakich ona dojrzewała oraz sposobu jej późniejszej obróbki. Herbata uprawiana jest między Zwrotnikiem Raka i Koziorożca, głównie w południowej i południowo–wschodniej części Azji. Najlepiej rośnie w klimacie ciepłym, łagodnym z regularnymi opadami, sprzyjający jest klimat monsunowy odznaczający się dużym nasłonecznieniem i wysokimi sumami opadów. Herbata swoje optimum osiąga na obszarach o średnich rocznych temperaturach od 10 do 30 °C. Wysokość jej upraw najczęściej sięga do 2400 m n.p.m., krzewy uprawiane w wyższych partiach ze względu na chłodniejsze warunki dojrzewają dłużej, ale dzięki temu mają mocniejszy aromat.
Sposób zbierania herbaty również ma wpływ na jej walory smakowe i zapachowe. Najczęściej zbiera się ją ręcznie. Zrywane są jedynie szczytowe pączki oraz dwa listki pod nim. Największe plony dają rośliny 6–7-letnie. Aby krzewy były mocne i dawały dobre owoce ogranicza się liczbę zbiorów w ciągu roku. W Chinach i Japonii herbatę zbiera się 3–5 razy w roku, natomiast w Indiach i Indonezji ze względu na szybszą regenerację rośliny zbioru dokonuje się nawet 15 razy do roku. Pierwszy zbiór w roku określa się z angielskiego first flush, często jest to herbata uznawana za lepszą niż z pozostałych zbiorów i osiąga wyższą cenę.